Vindögd av trötthet, men glad och nöjd!

Ögonen går i kors. Det har blivit alldeles för lite sömn den här veckan. Desto mer har jag åkt tåg. Sjutton timmar hinner det bli innan jag landar i Västerås för att fira helg. Ovanpå det en timmes flyg, en längre bilresa samt förflyttning till och från stationer och flygplats. Tack och lov för min skrivplatta, så att jag kan göra nytta under tiden.

Nu är det fredag morgon och vi har just avslutat ett frukostmöte som vi ordnade tillsammans med Marknadsföreningen i Göteborg. Efter en halvtimmes kontaktskapande mingel samlades alla i Stenhammarsalen, där jag och mina kollegor fick tillfälle att berätta om vår verksamhet.

MiG-frukosten, som evenemanget kallas, är en del av vår satsning på att utveckla konserthuset som mötesplats för det västsvenska näringslivet. Att gå på konsert tillsammans är ett utmärkt sätt att fördjupa kontakten med kunder och partners.

För det ändamålet har vi skapat abonnemangsserien High Five där vi erbjuder fem nätverksträffar med mat, mingel och musik. Deltagarna samlas på seneftermiddagen för att äta en bit och lyssna till ett föredrag från en av våra sponsorer och går sedan på konsert.

Vi anordnar dessutom större näringslivsträffar med fördjupad diskussion kring dagsaktuella frågor. Säsongens tre teman är digitalisering, hållbara möten samt integration och delaktighet. Föredragshållare hämtar vi från näringslivet, den akademiska världen och ideella organisationer. Efteråt blir det mingel och konsert med Göteborgs Symfoniker.

Givetvis bedriver vi också ett traditionellt sponsorarbete där vi knyter till oss företag som anser att samverkan med Göteborgs Symfoniker stärker deras varumärken. Vårt mål är att på fem år fördubbla sponsorintäkterna.

Veckans myckna resande föranleddes av Polarpriset, som jag såg delas ut vid en gala i Stockholms Konserthus i tisdags, samt möten med insynsrådet för Statens musikverk och styrelsen för Kungliga musikhögskolan.

Nyttiga sammanhang alla tre. För Göteborgs Symfonikers synlighet i det svenska musiklivet, men framförallt för den överblick och inspiration det ger. Under möten med de olika styrelser jag sitter i för jag dubbla anteckningar. Dels kring det som sägs på mötet, dels alla uppslag jag får kring hur Göteborgs Symfonikers verksamhet kan utvecklas.

Och det gör vi ju. Utvecklas. Läget är gynnsamt på många sätt. Orkestern klingar bättre än någonsin, säsongens konsertprogram gör oss alla stolta, vår satsning på samtidsmusik och kvinnor som dirigerar väcker uppmärksamhet, barn- och ungdomsverksamheten blomstrar, abonnemangen går åt som smör i solsken, turnésuccéerna duggar tätt, det digitala konserthuset gör nya landvinningar och företagen hittar till Konserthuset i allt större utsträckning.

VD Wessman må vara vindögd av trötthet, men jag är glad och nöjd denna fredag. Möten och konsert idag, en tidig tågresa imorgon – sedan ska jag sova ikapp på soffan hemma i Västerås.

Helena Wessman 30 augusti 2013

Kommentarer inaktiverade.