Dådkraft och bomull

Så är vi då igång igen. Orkestern har skivinspelning, marknadsavdelningen har just skickat vårt nya konsertmagasin till tryck och ekonomiavdelningen lägger sista handen vid julibokslutet. Planeringsavdelningen är än så länge glest befolkad, men de som är på plats har smugit igång höstens arbete med uthyrningar och egna produktioner.

Själv kom jag tillbaka i onsdags, fylld av dådkraft.

Redan efter två dagar är kroppen tung och huvudet fyllt av bomull. Alla intryck och det ständiga bläddrandet i minnesarkivet slukar energi. Men glädjen består. Det är härligt att vara igång igen!

Det sägs att semestern har varit god om man inte minns lösenordet till sin dator. Och visst har jag haft en fin sommar. Sol och bad, ganska mycket arbete en period, helt avstängd en annan. Frisk luft och motion, umgänge med familj och vänner – och mycket arbete med hus och trädgård.

För det hör mina somrar till, att återställa fritidshusets igenvuxna trädgård och att renovera någon del av den ganska slitna byggnaden. Handfast och fysiskt krävande. Perfekt för mig som annars tillbringar min mesta tid på kontoret.

Följdriktigt är det mycket jag har svårt att minnas då jag nu har börjat jobba igen. Vad sade vi egentligen om…? Hur skulle vi göra? Har jag beslutat det? Och som om inte det var nog hundrafaldigas i ett slag mängden intryck som min hjärna måste ta in. Inte underligt att den arma stackaren går i spinn och bäddar in synapserna i skyddande ludd.

Jag känner igen symtomen och tar det med ro. Koncentrerar mig på att komma i ordning i mitt nymålade kontor, pratar med så många medarbetare som möjligt och gläds åt varje liten pusselbit som hjärnan lyckas på plats. På måndag kommer allt att vara som vanligt igen. Nästan.

En tillbaka-till-jobbet-möda har jag än så länge skjutit undan. Mejlen. Senast jag tittade låg där 295 olästa meddelanden. Hittills har jag bara bläddrat försiktigt bland rubrikerna. Läst ett och annat, men skyggat då fler kommit in än jag hunnit avverka.

Två dagar kan man hålla sig undan, sen bara måste man. Jag lovar att börja mejla så snart jag är klar med bloggen. Alla ska omsider få svar.

Abonnemangsförsäljningen pågår för fullt. Passa på att försäkra dig om en egen plats innan vi släpper lösbiljetterna den 27 augusti. Ta också chansen att köpa den efterlängtade CD-boxen med Göteborgs Symfoniker och Gustavo Dudamel. Fyra symfonier i samma låda. Säljstart nästa vecka.

Den 16 augusti startar Göteborgs kulturkalas och för första gången har Göteborgs Symfoniker en egen dag på Götaplatsscenen. Fredagen den 19 augusti visar vi orkesterns hela bredd med familjekonsert kl 16.00, traditionell orkesterkonsert kl 19.00 och populärkonsert med Timo Räisänen kl 21.30.

En flygande start på säsongen, således. Faktum är att den första konserten gavs redan igår – i radio. P2 sände en inspelning från konserten med Dudamel den 25 november i fjol. En fin upplevelse för alla oss som längtar efter att åter få höra våra Symfoniker!

Helena Wessman 2011-08-12

Kommentarer inaktiverade.