Tacksamhet

Så har vi fått uppleva ännu en vecka, med sina med- och motgångar. Livet bjuder i varje ögonblick på något unikt. Jag hörde en ung spoken-word poet på radio i morse som ville påminna oss att känna tacksamhet, tacksamhet över det vi faktiskt har och får. ”Din vardag är någon annans dröm”. Och det är inte så dumt att försöka påminna sig om det ibland, att vi välsignas med stort och smått i varje stund.

Den här veckan har jag välsignats med en mängd spännande samtal och möten. Jag har förmånen att delta i en chefsutbildning som anordnas av vår branschorganisation Svensk Scenkonst. Under två dagar i början av veckan delade vi som deltar i utbildningen med oss av våra tankar och erfarenheter av chefskapet. Att höra andras berättelser ger perspektiv på ens egen tillvaro, och återigen fylldes jag av känslan att jag har ett fantastiskt jobb på en enastående arbetsplats. Där kom tacksamheten fram!

Efter dagarna i Sigtuna med djupa samtal och god mat förflyttades jag raskt till Malmö, där jag i en annan konstellation ägnade mig åt pensionsfrågan inom scenkonsten. Om allt går enligt plan ska nya former för pensioner inom vår bransch finnas på plats i januari. Frågan är fylld av små och stora stenar att vända på, och vi gör det grundligt. Det tar tid och är mödosamt, men oerhört viktigt eftersom det gäller hur våra framtida pensioner ska utformas.

I Malmö fick vi också ett tillfälle att besöka Malmö Live, ett helt nytt kvarter som, när det är klart, ska bli Malmös nya mötesplats. Malmö Live ska stå klart i maj 2015, och ska då innehålla kongressanläggning, konserthus och hotell, mitt i staden. Idag är det en imponerande byggarbetsplats som vi besökte iförda skyddsmundering från topp till tå. Mottagandet var professionellt och stolt. Ett professionellt och stolt mottagande kommer besökarna säkert också få när Malmö Symfoniorkester till våren tar emot i den färdigbyggda konsertssalen med plats för 1600 åhörare. Det ser vi fram emot!

Efter mitt turnerande runt om i Sverige kändes det skönt att komma tillbaka till Göteborgs Konserthus i går eftermiddag. Även här på hemmaplan var det full fart, och innan dagen var slut fick jag njuta av Göteborgs Symfoniker tillsammans med klarinettisten Martin Fröst, vår Artist in Residence. Den sista tonen hade knappt hunnit klinga ut innan publiken reste sig upp och gav stående ovationer! Martin Fröst kan man även få njuta av i söndagens kammarkonsert om man vill, då han spelar Mozart och Brahms tillsammans med några av Göteborgs Symfonikers egna duktiga musiker.

Ja, livets utbud är stort, både vad gäller musik, människor och möten. För det är jag innerligt tacksam. Snart är det helg, och den ska jag ägna åt kära vänner, min underbara familj, och min rättighet att rösta fram de kommande årens beslutsfattare. Tack för att jag får den möjligheten!

Erika Strand 12 september 2014

Kommentarer inaktiverade.